Трима бивши премиери на Великобритания - , Тони Блеър и Борис

...
Трима бивши премиери на Великобритания - , Тони Блеър и Борис
Коментари Харесай

Трима британски премиери отдадоха почит на Кисинджър

Трима някогашни министър председатели на Англия -, Тони Блеър и Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е - отдадоха през днешния ден респект на Хенри Кисинджър, определяйки го като " популярен общественик " и " актьор в дипломатицията ", съобщи Франс прес.

" С дълбока горест научих за гибелта на Хенри Кисинджър. И на 100-годишна възраст неговата мъдрост и разум бяха блестящи. Той беше популярен общественик и надълбоко почитан посланик, който доста ще ни липсва на интернационалната сцена ", написа, министър-председател от 2010  до 2016 година, в платформата " Екс ".

Кисинджър, който бе спорна фигура в американската дипломация, умря през вчерашния ден на 100-годишна възраст. Той беше държавен секретар при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд по време на Студената война.

" Хенри Кисинджър беше уникален. От първата ни среща през 1994 година, когато бях новият лидер на лейбъристката съпротива и се пробвах да си изградя виждане за външната политика, до последния път, когато го посетих в Ню Йорк /.../ изпитвах благоговение към него ", съобщи Тони Блеър, министър-председател сред 1997 и 2007 година " Ако е допустимо дипломацията на най-високо равнище да бъде форма на изкуство, то Хенри беше човек на изкуството ", сподели той в изказването си.

Консерваторът Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, английски министър председател от 2019 до 2022 година, назова Кисинджър " исполин на дипломацията ".

" С кончината на Хенри Кисинджър изгубихме един исполин на дипломацията и тактиката за възобновяване на мира, написа той в " Екс ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР